SKANDINAVISK DESIGN

Enkelhet med hög funktionalitet

UNIK TEKNIK

För högsta effektivitet och komfort

OPTIMAL VÄRMESTRÅLNING

Speciellt utformad parabolisk reflektor.

BRETT PRODUKTUTBUD

För hem, kommersiell och industriell miljö.

KONVERTERAR 96% AV ENERGIN

Energi som omvandlas till värmestråling.

VAR DU VILL!

Sommar som Vinter – Inne som Ute!

OPRANIC MELLANVÅGSINFRA – MED LEDANDE TEKNIK

Våra infravärmare håller dig varm och komfortabel på samma sätt som solen. Med våra infravärmare får du en komfortabel, ekonomisk och effektiv värme i varje hem eller kommersiell miljö. I vårt sortiment hittar du energieffektiva infravärmare som är idealiska för frekvent användning som kommer att hålla dig komfortabelt varm på ett ekonomiskt sätt. Vi erbjuder ett brett urval av produkter, som är unikt anpassade till de kraven som ställs för att få värme i en utomhusmiljö, att ge värme på ett effektivt sätt.

Vårt produktutbud sträcker sig från enklare komfort värme produkter för privat användning till kraftfulla special anpassade industriella lösningar för tillskotts eller total uppvärmning. Våra energieffektiva infravärmare konverterar upp till 96% av tillförd elektrisk energi direkt till strålningsvärme från för endast ca: 1 krona per timme. Opranic har infravärmare som är godkända att användas utomhus eller inomhus, ger inga växthusgaser, inga obehagliga lukter vilket gör att du kan njuta av renare, grönare värme jämfört med traditionella värmare. Med vår erfarenhet inom infravärme teknik, har vi byggt upp stor kompetens inom företaget och eftersträvar att alltid att ligga i framkant av teknikutvecklingen.

SKANDINAVISK DESIGN

Infravärmen olika våglängder har olika egenskaper beroende på föremålet som ska värmas, det är därför viktigt att använda rätt våglängd, likväl som en väldesignad konstruktion för att uppnå effektiv uppvärmning. Våra tekniker har vidareutvecklat den effektiva mellanvågs tekniken på 2,4μm (mellanvågsinfra) för att uppnå en optimal värmestrålning för olika användningsområden. Designen av våra produkter görs av skandinaviska designers, medan teknisk utveckling och tillverkning sker i andra delar av Europa. Genom att ha design, teknik och produktion i vår kontroll kan vi styra valet av komponenter och underleverantörer så att slutprodukten uppfyller kraven för respektive användningsområde. I vårt laboratorium kontrollerar vi kontinuerligt slutproduktens egenskaper, såsom effektivitet, hållbarhet etc. för att säkerställa att våra produkter upprätthåller en hög premiumstandard.

 

Infravärme våglängder

Bilden ovan visar förhållandet mellan infraröd våglängd och absorption av infraröd strålning för vatten. Människor består av cirka 80% vatten, därför för komfortuppvärmning vill vi ha en infravärmare optimerad för hög absorption av vatten.

OPRANIC MELLANVÅGSINFRA ABSORBERAS EFFEKTIVT AV MÄNSKLIGA HUDEN

OPRANIC CLASSIC TEKNIK

Vår egenutvecklade Classic teknik (mellanvågsinfra) har alla de egenskaper som du förväntar av en premium infravärmare. Tekniken omvandlar 94% av tillförd energi till strålvärme som absorberas mycket väl av mänsklig hud. Opranic infravärme teknik värmer alltid på samma sätt som solens, den värmer objekt direkt utan att torka ut eller värma upp luften emellan, vilket ger en mycket effektiv värmestrålning. Produktens övriga komponenter är utformade för att ge bästa möjliga effektivitet av värmestrålningen med lång hållbarhet.

OPRANIC IR-X TEKNIK

Den senaste tekniken från Opranic är IR-X tekniken. Det är en vidareutveckling av Classic tekniken (mellanvågsinfra) som ger ökad livslängd, effektivitet, hållbarhet samt en ökad flexibilitet. IR-X tekniken ger visuellt även ett något djupare glödande sken av infraröd strålning som garanterar högsta komfort och effektivitet. Opranic IR-X tekniken kan monteras i vilken riktning som helst (Vertikal eller Horisontell) och värmefilamentet har en livstid i industriklass som möjliggör upp till 10000 timmars oavbruten 24x7x365 drift.

FÖRDELAR MED IR-X TECHNOLOGY

Xtra livslängd

Värmeelementet har en livslängd upp till 10000 timmar.

Xtra flexibel

Kan användas i alla riktningar vertikalt, lutande eller horisontellt.

Xtra effektiv

IR-X omvandlar 96% av energin till infraröd strålvärme.

Xtra sid-reflektants

Den förlängda aktiva längden resulterar i en bredare sid-reflektants.

OPRANIC – EGEN TEKNIK

Opranic erbjuder en brett utbud av infravärmare av främst av mellanvågsinfra, skräddarsydda för att ge bästa komfort värme utifrån olika förutsättningar. Vårt produkt utbud sträcker sig från enklare komfort värme produkter för privat användning till kraftfulla special anpassade industriella lösningar för tillskotts eller total uppvärmning.

INFRARÖD VÄRME

En infraröd värmeteknik som är korrekt anpassad för ändamålet ger hög effektivitet och kan ge stora energibesparingar. Därför viktigt att välja rätt tekink bland annat beroende på vad som ska värmas upp. Läs mer om olika typer av infraröd strålning och hur du väljer rätt.

VANLIGA FRÅGOR (FAQ)

Svaren på många av de frågor vi får har vi sammanställt i vår FAQ där vi även ger råd och användbara tips.

Telefon och E-post

Telefon och E-post

Support

Telefon: +46 8 559 203 60
E-post: info@opranic.se

KONTAKTA OSS!

4 + 12 =